Această rețetă de sos este ideală pentru a însoți orice tip de carne gătită la grătar, fie că este vorba de pește, pui sau porc. Ingrediente:

8 roșii mari
5 ardei capia
1 ardei iute
5 căței de usturoi
Sare, după gust
1 ceașcă de apă

Mod de preparare: Spălați cu grijă legumele și lăsați-le să se scurgă și să se usuce.Notă: Puteți ajusta cantitatea de legume în funcție de preferințe, adăugând mai mulți ardei pentru un sos mai consistent și aromat sau mai mult ardei iute pentru un gust mai picant. Coaceți legumele pe un grătar bine încins, întorcându-le pe toate părțile până când sunt bine coapte. Transferați-le într-un castron, acoperiți-l cu un capac și lăsați-le deoparte timp de 5-10 minute.

Între timp, curățați usturoiul și zdrobiți-l. Îndepărtați coaja de pe legume, pasați roșiile cu o furculiță și curățați ardeii de cotor și semințe, apoi tăiați-i în fâșii. Amestecați totul într-o cratiță mică, adăugând un pic de apă și ajustând cantitatea de sare.

Puneți cratița cu sos pe grătar pentru a fi adusă în clocot și mențineți-o caldă în timp ce pregătiți carnea.Notă: Carnea de pui, porc sau pește gătită la grătar poate fi transferată direct în acest sos și lăsată câteva minute să se impregneze cu aromele. Acest sos poate fi pregătit și pentru iarnă și păstrat în borcane bine închise și sterilizate.
Să vă fie de poftă! Poftă bună!

Cum se face cel mai bun sos pentru friptură la grătar – Musafirii te vor invidia – Găsiți rețeta în primul comentariu