Castraveți marinați crocanți pentru iarnă. Rețeta este verificată în timp, iar castraveții ies întotdeauna gustoși și crocanți. Toți, care gustă, cer rețeta.

INGREDIENTE (PENTRU 1 BORCAN DE 1L):
– 500 gr de castraveți;
– 50 ml de oțet 9%;
– 2 lingurițe cu vârf mic de zahăr;
– 1 linguriță cu vârf mic de sare;
– 1 floare de mărar sau semințe de mărar;
– 1 cățel de usturoi;
– 5 boabe de piper negru;
– 1 boabă de ienibahar.

MOD DE PREPARARE: 1. Spălați castraveții, turnați apă rece și îi lăsați pentru aproximativ 4 ore. Sfat. Astfel, legumele vor conține suficientă umiditate și nu își vor pierde forma în timpul conservării. 2. Sterilizați capacele, fierbându-le timp de 1-2 minute, apoi scurgeți apa.

3. În borcanele curate, adăugați mărar, piper negru, ienibahar și usturoi. 4. Tăiați capetele din ambele părți și așezați castraveții compact în borcane. Adăugați sare, zahăr, oțet și umpleți borcanul cu apă. Sfat. Pentru marinare, se recomandă să folosiți castraveți mici.

5. Acoperiți borcanele cu capace, le așezați într-o cratiță cu prosop la bază, turnați apă, cât să acopere 2/3 din borcane, le puneți la foc și le sterilizați timp de 10 minute la foc mediu, după ce apa dă în clocot. 6. Scoateți borcanele, le închideți etanș, le întoarceți cu susul în jos, le acoperiți cu un prosop sau pătură și le lăsați să se răcească complet.

Castraveții sunt crocanți și foarte gustoși. Pregătiți-i numaidecât și bucurați-vă de gustul lor toată iarna. Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Cei cu bun simț vor mulțumi – Castraveți crocanți – toți cer rețeta – Crocanți și foarte gustoși – Rețeta în comentarii