Dacă vă place slănina, atunci cu siguranță veți aprecia această rețetă delicioasă. Slănina este fiartă în saramură cu coji de ceapă, de aceea este deosebit de gustoasă și aromată și seamănă foarte mult cu slănina afumată datorită culorii căpătate în timpul fierberii. Slănina preparată în acest mod este un aperitiv excelent, delicios și frumos, care va decora masa festivă. Usturoiul și condimentele îi oferă slăninii un gust savuros și aromat. Savurați cu plăcere această delicatesă culinară!

INGREDIENTE
-o bucată de slănină cu straturi de carne
-1 l de apă
-0.5 pahar de sare granulată
-un pumn de coji de ceapă (puteți adăuga chiar și o ceapă pentru o aromă mai intensă)
-câțiva căței de usturoi
-condimente după gust

MOD DE PREPARARE: 1. Fierbeți saramura într-o cratiță (puneți toate ingredientele în apă, în afară de slănină și usturoi). 2. Puneți bucata de slănină în saramură, astfel încât să fie acoperită complet cu saramură și fierbeți-o timp de 10 minute. 3. Luați cratița de pe foc și lăsați-o să se răcească complet timp de o zi.

4. Apoi scoateți slănina din saramură, lăsați-o să se scurgă și ungeți-o cu usturoi pisat. 5. La dorință puteți tăvăli slănina prin condimente după gust.

6. Dați slănina la frigider pentru o zi, apoi mutați-o la congelator. 7. Când slănina va fi congelată – delicatesa este gata! Slănina obținută are un aspect de parcă ar fi fost afumată. Puteți fierbe astfel și slănina sărată.

Cea mai gustoasă slănină – Trebuie încercată cel puțin o dată în viață – Rețeta o găsiți în primul comentariu