Specialiștii au explicat ce se întâmplă dacă bei cafeaua pe stomacul gol. Cu toate că este, pentru mulți, primul răsfăț al zilei, băutura care ne dă nu doar energie, dar și o serie de beneficii pentru organismul uman, nu ar trebui consumată oricum.

Ce se întâmplă în organism când bei cafeaua pe stomacul gol: Este un obicei pe care îl au cei mai mulți consumatori de cafea. Prima ceașcă a zilei este savurată fie imediat după trezire, înainte să iasă pe ușă spre locul de muncă, facultate sau alte întâlniri, pe drum sau direct din birou, de cele mai multe ori, înainte de micul dejun.

Considerat primul răsfăț al zilei, licoarea neagră oferă mai multe beneficii organismului uman: ajută la arderea grăsimilor, stimulează organismul, poate reduce riscul anumitor boli, cum ar fi diabet de tip II, Alzheimer. Asta susțin 62% dintre nutriționiștii europeni. Specialiștii vin însă cu un avertisment cu privire la efectele sale negative.

Potrivit acestora, dacă este băută pe stomacul gol poate avea o serie de efecte adverse, precum apariția stărilor de anxietate sau a atacurilor de panică.

„Suntem deja agitați la începutul zilei” Printre cei care au subliniat importanța ca micul dejun să preceadă cafeaua este Meg Gerber, specialist în medicină funcțională:

„A bea cafea înainte de a consuma alimente ne poate provoca mai mult stres, deoarece majoritatea dintre noi suntem deja agitați la începutul zilei.”, spune ea, potrivit She Finds.

Potrivit unor cercetări efectuate în ultimii ani, cei care beau cafea pe stomacul gol pot ajunge să sufere de arsuri la stomac, stări de greață, reflux gastroesofagian. În cazuri grave, poate determina apariția sindromului colonului iritabil.

Dacă precede prima masă din zi, cafeaua poate crește nivelul de cortizol din organism, adică hormonul eliberat în condiții de stres. În concentrații normale, acesta ajută la reglarea metabolismului, a tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge. În exces, poate duce la anumite probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip II sau diverse boli de inimă, spun specialiștii. Pe lista reacțiilor adverse mai apar durerile de cap, migrenele și atacurile de panică.

Bine de Știut – Ce se întâmplă in organismul tau dacă bei cafea pe stomacul gol – Ce spun specialiștii