Există multe rețete de cartofi gătiți, dar ca garnitură, de obicei, mâncăm – cartofi fierți, cartofi prăjiți și cartofi piure! Iar uneori vrem ceva delicios și neobișnuit! Noi vă recomandăm o rețetă mega delicioasă de cartofi copți cu cașcaval! Atât familia cât și oaspeții vor fi absolut încântați!

Ingrediente:
1 kg Cartofi
100 g Cașcaval
30 g Unt
1 lingură Maioneză
30 g Mărar
3 bucăți Cățel de usturoi
1 lingură Ulei rafinat

Mod de preparare: Spălați bine cartofii și faceți înțepături cu ajutorul unui cuțit. Puneți cartofii într-o tavă pătrată cu dimensiunea ( 20 cm), unsă cu ulei. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C, pentru 40- 50 de minute, până sunt gata și capătă o crustă aurie.

Între timp dați prin răzătoare cașcavalul. Puneți într-un bol cașcavalul ras, adăugați untul moale (la temperatura camerei), usturoiul pisat, mărarul tocat, maioneza și amestecați bine totul.

Apoi scoateți cartofii și faceți două tăieturi în mijocul cartofului, nu tăiați cartofii până la urmă. Așezați cartofii înapoi în tavă și puneți în interiorul fiecărui cartof câte 1-2 linguriță din umplutura de cașcaval. Dați la cuptor pentru 2 minute, pentru a se topi cașcavalul. Savurați cu plăcere! Pofta buna!

Așa cartofi nu ai mai mâncat – Cea mai delicioasă Rețetă de cartofi copți pe care am mâncat-o vreodată, o găsiți în primul comentariu