Am pentru voi o rețetă de prăjitură pentru cele mai pretențioase persoane! Prăjitura cu vișine și brânză, acrișoară și apetisantă. Am mâncat această prăjitură acum o săptămână la vecina mea, după prima gură am rugat o imediat să îmi spună și mie rețeta.

Pentru realizarea acestei prăjituri gustoase ai nevoie de următoarele ingrediente: 2 foi de pandișpan cu cacao. Pentru cremă: 550g brânză ricotta, 120g smântână, 60g mascarpone, 170g zahăr, 3.5 pliculețe zahăr vanilat, 2 picături esență de migdale, 350g vișine fără sâmburi. Pentru sirop: 120g zahăr, 180ml apă, 5 linguri de rom. Pentru glazură: 250g nucă de cocos.

Preparare: Prepararea cremei: Începem prin a mixa smântâna și zahărul aproximativ 2-3 minute. În momentul în care zahărul s-a topit, adăugăm zahărul vanilat, esența de migdale după care punem brânză ricotta și mascarponele, urmând ca mai apoi să mixăm bine până ce toate ingredientele se omogenizează perfect. Împărțim crema în 2 părți egale, într-una dintre ele punem vișinele și se amestecă până se omogenizează.

Prepararea siropului: Începem prin a fierbe zahărul cu apă timp de 15 minute până când se topește zahărul, iar mai apoi se ia de pe foc și se adaugă romul.

Începem asamblarea prăjiturii: Punem într-o tavă prima foaie de pandișpan, o însiropăm, iar deasupra punem un strat de cremă cu vișine, urmând ca mai apoi să adăugăm și cel de-al doilea blat pe care-l însiropăm și pe care punem un strat gros de cremă. Se presară uniform nuca de cocos (toate cele 250 g) și se lasă prăjitura la rece timp de 2-3 ore, după care se poate servi.

Vă urăm poftă bună!

Am pentru voi o rețetă de prăjitură pentru cele mai pretențioase persoane. Prăjitura cu vișine și brânză, acrișoară și apetisantă.