Ingrediente: -2 castraveți lungi cu coajă netedă; -2 căței de usturoi cruzi; -o lingură de oțet din cidru de mere natural; -3 linguri de apă; -4 frunze de mentă întregi ca ornament.

Mod de preparare: Spălați bine cu apă castraveții și îndepărtați coaja . Tăiați-i fâșii înguste sau cubulețe într-un vas curat. Curățați de coajă cățelul de usturoi, tocați-l mărunt și adăugați-l peste castraveți. Adăugati apoi apă, oțetul și frunzele de mentă întregi bine spălate. Consumați salata cât mai proaspătă, nu o lăsa-ți să stea prea mult în frigider. În acest mod vă veți bucura de toți nutrienții pe care vi-i oferă.

Castrevetele este o sursă grozavă de potasiu, magneziu și fibre, elemente esențiale pentru persoanele care au probleme cu inima. În plus, conține o cantitate mare de apă, ceea ce îl transformă în ingredientul ideal pentru cei care vor să piardă în greutate.

Usturoiul este un antibiotic natural care contribuie la reglarea tensiunii și imbunătățeste funcțiile sistemului imunitar. Consumul regulat de usturoi previne arteroscleroza, infarctul, creșterea nivelului de colesterol și apariția bolilor de inimă.

Să nu uităm de unele stări care ne tulbură tensiunea arterială normală: Isteria: Împotrivă isteriei se recomandă administrarea de trei ori pe zi, înainte de fiecare masă, a unui ceai obținut prin fierberea unei cantităti egale de flori de mușețel, valeriana, tei și mițisori. Ieșirile necontrolate

Lavanda este o plantă renumită pentru proprietățile sale sedative, fiind des recomandată bolnavilor de nervi. Ca legumă, cel mai bine este să aveți un meniu bazat pe varză. Aroma de scortisoară și mierea ameliorează stările de tremur și diminuează sentimentul de anxietate.

O modalitate simplă de a ajuta la scăderea tensiunii arteriale este și aceea de a elimina orice urmă de cofeină din dietă, din cafea, ceai sau băuturi de tip cola.

Această salată te scapă de tensiune și îți reduce problemele – Amestecul și preparare