În cazul în care nu știai, sfecla roșie are foarte multe beneficii pentru corpul uman. Dacă până acum nu consumai, cred că ar fi cazul să o introduci în dietă, întrucât vei avea doar de câștigat.

Valoare nutrițională: În doar 100 de grame de sfeclă roșie se regăsesc 43 de calorii, colesterol 0, Sare: 106 mg (4%), Hidraţi de carbon: 13g (4%), Fibre: 4g (15%), Zaharuri: 9g, Proteine: 2g, Vitamina C: 4.9mg (8%), Acid folic: 109mg (27%), Fier: 0,8mg, Magneziu: 23.0mg (6%), Fosfor: 40.0mg (4%), Potasiu: 325 mg (9%), Mangan: 0,3 mg (16%). Așadar este vorba despre o multitudine de vitamine și minerale atât de necesare corpului uman.

Iată mai jos cele 7 motive pentru care este bine să consumi sfeclă roșie zilnic… 1. Menține glicemia în limitele normale.
Așadar, persoanele care suferă de diabet îşi pot potoli poftă de dulce doar adăugând sfeclă roşie în mâncărurile lor. Sfeclă roşie are un indice glicemic scăzut şi menţine sub control nivelul de glucoză reducând astfel poftă de zahăr. Mai mult decât atât, sfecla roşie este, așa cum am menționat mai sus, săracă în calorii.

2. Normalizează tensiunea arterială
Fiind un izvor nesecat de nitrați, această legumă când este ingerată, se transformă în oxid de azot răspunzător de dilatarea arterelor și micșorarea pulsului.

3. Este foarte bună pe perioada sarcinii
Având în conținut acid folic, sfecla roșie este esențială în protejarea fătului în dimpul dezvoltării intrauterine. Pe lângă acest aspect, sfecla roșie oferă energie, atât de utilă pe perioada sarcinii.

4. Reduce colesterolul
Având în componența sa fibre, falavnoizi și betacianină (elementul component al sfeclei roşii care îi oferă culoarea roşie şi mirosul specific), sfecla roșie are capacitatea de a reduce colesterolul rău împiedicând depunerea acestuia pe artere. În acest mod, persoanele care consumă zilnic sfeclă roșie sunt ferite de atacurile de cord dar și de accidentele vasculare.

5. Reduce riscul apariției osteoporozei
Fiind bogată în siliciu, cu un rol important în asimilarea calciului de către organism, sfecla roșie reduce considerabil riscul apariției bolilor de oase.

6. Tratează cu succes anemia la orice vârstă
Sfecla roșie conține și o cantitate considerabilă de fier. Știm de altfel cu toții că fierul ajută în secreţia hemaglutinei ce contribuie la transportul oxigenului în diferite părţi ale corpului având ca rezultat combaterea anemiei.

7. Elimină oboseala cronică
Un consum regulat de sfeclă roșie menține vitalitatea organismului. Așa cum am menționat mai sus, nitrații din componentă sfeclei roşii ajută la lărgirea arterelor permiţându-i astfel oxigenului să ajungă în toate părţile corpului, ceea ce va avea ca rezultat rezistenţă organismului la efort.

Bine de Știut – 7 motive să consumi zilnic 100 de grame de sfeclă roșie