Usturoiul se clasifica printre legumele excelente care au proprietati uluitoare pentru sanatatea noastra. Acesta trateaza mai multe boli, incluzand racelile, ateroscleroza si bolile de rinichi.

Ba mai mult, acesta ajuta la consolidarea imunitatii, la indepartarea placii arteriale si regleaza nivelul de zahar din sange. Pe langa toate acestea, este eficient in indepartarea parazitiilor din corp.

Din nefericire, exista si situatii in care usturoiul nu trebuie consumat, precum cele de mai jos: Usturoiul este un anticoagulant natural, astfel ca atunci cand se foloseste in combinatie cu alte medicamente anticoagulante poate cauza hemoragii necontrolate.
Cand iei orice tip de medicamente, nu este bine sa consumi usturoi. Acesta poate accentua efectele medicamentelor, cauzand diverse probleme.

Nu il consuma atunci cand te confrunti cu probleme ale ficatului, deoarece scade eficienta medicamentelor pentru aceasta boala.
Interactioneaza cu anticonceptionalele. Atunci cand ai stomacul sensibil, nu este recomandat sa consumi usturoi, deoarece acesta poate irita mucoasa gastrointestinala. Femeile insarcinate trebuie sa consume cantitati moderate de usturoi. Usturoiul scade tensiunea, astfel ca daca tensiunea ta este deja una scazuta, evita sa mai mananci usturoi.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net / Photo: Western Living Magazine

De Știut – Usturoiul nu trebuie consumat atunci când te confrunți cu una dintre aceste probleme