Practici pe care trebuie sa le incercati daca doriti sa recoltati de patru ori mai multe rosii! 1. Este recomandat sa folositi rotatia culturilor pentru rosii. Adica, sa nu plantam niciodata rosii in aceeasi zona timp de doi ani consecutivi. In acest fel putem reduce riscul de aparitie a bolilor.

2. Planteaza rasadurile atat de adanc in pamant incat se scufunda pana la primele frunze din groapa sapata. Acest lucru ajuta radacina si tulpina sa se ingrose suficient.

3. Nu cumparati rasaduri prea mari, acestea ar trebui sa fie mai mici, astfel incat planta sa creasca atat in frunze, dar si in radacina. In cazul rasadurilor mai mari inradacinarea este usor neglijata, neputand hrani toata planta.

4. Inmuiati tulpinile bine cel putin o data pe saptamana. Udati pana cand solul din jurul lor devine noroios. Nu turnati niciodata apa direct pe frunza, ci direct la radacina.

5. Indepartati lastarii care nu infloresc si cresc la baza lastarilor principali. Astfel rosia se va dezvolta mai bine. Acest fenomen se mai numeste si copilire.

6. Plantarea treptata. La 3 saptamani de la plantarea primelor rasaduri, plantati un alt lot, astfel incat sa nu se coaca toate deodata si sa va bucurati de recolta proaspata pana toamna.

Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

Secretul pentru o recoltă bogată de roșii: Cum să avem roșii proaspete până toamna târziu