Rețeta delicioasă a ruladei ungurești „beigli” aduce bucurie pe masa de sărbătoare. Acest cozonac cu aluat subțire și umplutură bogată de mac este o adevărată încântare pentru papilele gustative.

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ
300 g de mac
40 g de zahăr
1 pahar de lapte

INGREDIENTE PENTRU ALUAT
500 g de făină
185 g de unt la temperatura camerei
2.5 linguri de zahăr
7 g de drojdie uscată
1 gălbenuș de ou
3/4 pahar de lapte rece
O priză de sare

INGREDIENTE PENTRU UNS
1 ou
1 albuș de ou

MOD DE PREPARARE: Pregătiți umplutura: Măcinați macul. Aduceți laptele la fierbere, presărați macul, amestecați și fierbeți timp de 5 minute, apoi acoperiți cratița cu capac și lăsați să stea timp de 1 oră. Strecurați macul prin sită, adăugați zahărul și amestecați cu blenderul până la omogenizare. Framântați aluatul: Presărați făina, drojdia, zahărul și sarea într-un bol și amestecați bine. Tăiați untul bucățele și adăugați-l în bol. Adăugați gălbenușul și turnați laptele.

Framântați un aluat dens. Împărțiți aluatul în 2 părți, puneți-le în pungi și dați-le la frigider. Întindeți aluatul rece pe masă și tăiați marginile neuniforme. Așezați umplutura de mac într-un strat uniform, lăsând marginile libere. Rulați aluatul într-o ruladă și înțepați-l ușor cu furculița în câteva locuri. Tapetați tava cu hârtie de copt și așezați ruladele. Bateți un gălbenuș într-un bol și ungeți ruladele, apoi dați-le la frigider pentru 45 de minute.

Bateți albușurile rămase în alt bol și ungeți ruladele reci. Lăsați-le la frigider peste noapte. Încălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți ruladele timp de 30 de minute. În acest timp ruladele se vor rumeni și vor căpăta o culoare aurie foarte frumoasă. Echipa noastră vă urează poftă bună alături de cei dragi!

Ruladă cu umplutură bogată în mac – Las rețeta pentru voi în primul comentariu