Pentru a gati desertul turcesc de casa, nu trebuie sa fii un bucatar cu experienta. Totul este foarte simplu si nu sunt necesare o multime de produse, iar pentru o varietate de gusturi, sucul de portocale poate fi inlocuit cu sucul preferat de fructe, daca doriti.

Ingrediente:
Suc de portocale – 250 ml.
Amidon de porumb – 140 gr.
Suc de lamaie – 3 linguri.
Apa – 380 ml.
Zahar – 300 gr.

Mod de preparare: Pasul 1: Turnati apa (380 ml) in cratita. Pasul 2: Adaugati sucul de portocale (250 ml) in apa. Pasul 3: Apoi, adaugati zaharul granulat (300 g) in cratita. Pasul 4: Masurati amidonul de porumb alimentar (140 g) – masura aproximativa este un pahar mediu .

Pasul 5: Adaugati amidonul de porumb in amestecul de suc cu apa si amestecati bine cu un tel. Pasul 6: Puneti cratita pe foc si gatiti amestecand constant cu un tel. Pasul 7: Gatiti pana se ingroasa. Pasul 8: Dupa ce amestecul s-a ingrosat, adaugati 3 lingurite de suc de lamaie. Se amesteca bine.

Pasul 9: Continuati sa gatiti la foc mic. Amestecati constant cu o lingura in timpul gatitului. Pasul 10: Gatiti pana in momentul in care masa devine fluida si transparenta. Apoi dati cratita de pe foc. Timpul de preparare trebuie sa fie de aproximativ 13-17 minute. Pasul 11: Dupa ce se indeparteaza de pe foc, se toarna amestecul cald din cratita intr-o forma cu peretii de 2-3 cm inaltime. Inainte de a turna amestecul pulverizati forma cu apa rece.

Pasul 12: In forma, neteziti rapid suprafata compozitia pana se solidifica. In continuare, lasati deliciul turcesc sa se raceasca in forma timp de aproximativ o ora la temperatura camerei. Pasul 13: In timp ce compozitia se raceste, pregatiti amestecul pentru a presara dulciurile. Pentru a face acest lucru, intr-un bol, amestecati bine 3 lingurite de amidon de porumb si 1 lingura de zahar pudra. Pasul 14: Taiati cu grija compozitia racita sub forma in cuburi. Pasul 15: Rotiti cuburile de rahat in amestecul de amidon si zahar pudra. Pasul 16: Treaba s-a incheiat. Pofta buna!

Rahat turcesc de portocale – pregătit acasă în doar 15 minute – ”Doar membri politicoși vor spune mulțumesc” Rețeta în primul comentariu