Medicina naturistă a câștigat din ce în ce mai multă popularitate în ultima perioadă iar acest lucru se datorează faptului că pentru bani relativi puțini, permite tratarea multor boli și nici nu are efectele secundare negative ale medicamentelor.

Astăzi vorbim despre un remediu casnic simplu de făcut, din doar două ingrediente, care ne oferă o serie de beneficii terapeutice. Tot ce trebuie să faci este să amestecă zeamă de lămâie cu ulei de măsline. se folosește cam 1 lingură de ulei de măsline și zeama proaspăt stoarsă de la 1 lămâie. Împărțiți amestecul în 3 sau 4 părți și consumați-l în timpul zilei, preferabil înaintea meselor pe stomacul gol. Pregătiți un amestec proaspăt în fiecare zi.

Iată care sunt beneficiile acestui amestec și care sunt efectele vindecătoare:

Ne scapă de constipație
Combinația de zeamă de lămâie și ulei de măsline ajuta la hidratarea și lubrifierea mucoasei intestinale, activând și funcția vezicii biliare, astfel îmbunătățind semnificativ digestia. Conține și o serie de antioxidanți care au rolul de a stimula eliberarea de toxine din organism.

Protejează inima
Întrucât uleiul de măsline este bogat în acizi grași, ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și la eliminarea depozitelor de colesterol din vasele de sânge, astfel protejându-ne inima. De asemenea, acest amestec conține și multe vitamine și substanțe care au capacitatea de suprima inflamația din organism. Inflamația cronică provoacă cele mai grave boli: hipertensiune arterială, diabet, cancer.

Menține ficatul sănătos
Atunci când te simți obosit, umflat și fără energie, de obicei înseamnă că ai prea multe toxine în corp. Ficatul este organul principal de detoxifiere, având rolul de a elimina din corp cele mai mult toxine. Sănătatea ficatului este baza unei bune condiții fizice.

Suprimă durerile articulare reumatice
Datoriră efectelor antiinflamatorii, acest amestec este un excelent remediu pentru artrită și durere. Se recomandă 1-2 lingurițe din acest amestec în fiecare dimineață pentru a scăpa în scurt timp de durerile articulare.

Îmbunătățește calitatea părului, pielii și a unghiilor
Pentru a-i spori efectele asupra unghiilor, aplicați amestecul direct pe unghii și lăsați-l să acționeze timp de 5-10 minute. În ceea ce privește părul, amestecul îl ajută să devină mai sănătos, mai ferm și mai strălucitor. Mai mult, acționează și împotriva formării mătreței și nu în ultimul rând, proprietățile antiseptice ale lămâii ajută la tratarea multor probleme ale pielii. Aplică amestecul pe zonele cu probleme pentru a vindeca eczemele, acneea și alte probleme ale pielii. Notă: dacă ai o piele mai sensibilă, adăugă o cantitate mai mică de zeamă de lămâie în amestec.

Protejează inima și menține ficatul sănătos – Remediu cu zeama de lămâie și ulei de măsline