Descoperă cum să prepari aluatul perfect pentru orice fel de mâncare. Indiferent de tipul de mâncare pe care îl pregătești, aluatul potrivit face diferența. Dar cum poți obține aluatul perfect? Există mai multe secrete pe care bucătarii profesioniști le folosesc pentru a-și îmbunătăți rețetele.

Primul lucru de care trebuie să ții cont este lichidul folosit în aluat. Majoritatea rețetelor de aluat folosesc apă sau lapte, dar unii bucătari preferă să îl facă cu băuturi precum vin, bere sau chiar vodcă. În plus, lichidul trebuie să se combine perfect cu umplutura.

Pentru a face aluatul pentru pește sau fructe de mare, este recomandat vinul alb sau berea ușoară. În schimb, pentru carnea roșie se pot folosi vinul roșu sau chiar vodcă. Aluatul dulce poate fi pregătit cu diverse sucuri, iar pentru cel sărat, supa sau produsele acido-lactice sunt potrivite.

În ceea ce privește condimentele, bucătarii recomandă să adaugi ierburi proaspete, ceapă, usturoi, ciuperci sau ardei dulce. În plus, nucile mărunțite sau nucșoara pot fi adăugate în aluatul pentru bucatele pane.

Pentru a obține aluatul perfect, respectă următoarele reguli: amestecă toate ingredientele până la omogenizare maximă, bate separat albușul și gălbenușul, ține vasul cu aluat în apă rece, prepară aluatul în prealabil și respectă raportul de aluat și produsele care vor fi gătite în aceasta în proporție de 1:1.

Dacă vrei să încerci câteva rețete delicioase, poți începe cu rețeta clasică, care conține făină, ouă, apă, ulei și sare. În plus, poți încerca și aluatul cu cașcaval sau cel pentru deserturi, care vor fi pe gustul oricărui gurmand.

Cu aceste sfaturi și rețete, vei fi în stare să pregătești aluatul perfect pentru orice fel de mâncare. Nu uita să te distrezi în bucătărie și să încerci mereu lucruri noi!

3 CELE MAI POPULARE REȚETE DE ALUAT

1. REŢETA CLASICĂ
INGREDIENTE:
1/2 cană de apă
125 g de făină
4 ouă
1 lingură de ulei
sare după gust

MOD DE PREPARARE:
1. Mixaţi separat albuşurile şi găslbenuşurile. Albușurile puneți-le în frigider.
2. Uniţi gălbenuşurile, uleiul, apa, şi sarea. Amestecaţi.
3. Adăugaţi făina cernută şi amestecaţi bine cu un tel.
4. Când amestecul va deveni omogen, scoateţi albuşurile şi mixaţi-le cu o priză de sare până obțineți vârfuri stabile.
5. Adăugaţi în câteva partide albușurile bătute în aluat. Amestecați bine.
6. Daţi aluatul la frigider să se răcească, apoi puteți prepara bucatele.

2. ALUATUL CU CAȘCAVAL
INGREDIENTE:
4 linguri de făină
3 linguri de maioneză
4 ouă
100 g de caşcaval tare
sare după gust

MOD DE PREPARARE: 1. Preparați aluatul după rețeta clasică. 2. Daţi cașcavalul prin răzătoare şi amestecați-l cu maioneza. 3. Adăugați amestecul în aluatul clasic, amestecați bine şi puneți-l la rece.

3. ALUATUL PENTRU DESERTURI
INGREDIENTE:
1/2 cană de smântână pentru gătit (frișcă)
3 gălbenuşuri
Sare şi zahăr după gust
3 linguri de făină

MOD DE PREPARARE: 1. Frecaţi bine gălbenuşurile cu sare, adăugaţi zahărul, bateţi amestecul şi turnaţi frişca. 2. Adăugaţi treptat făina şi amestecaţi până la omogenizare. POFTĂ BUNĂ!

Pentru Gospodine – Secretul unui celebru bucătar – Cum prepari un aluat crocant pentru șnițele sau pește pane – rețeta