Vara se apropie de final, ceea ce înseamnă că pentru gospodinele din toate colțurile țării se dă startul pregătirilor pentru sezonul rece.

Se fac listele de cumpărături și chiar se prepară deja primele borcane cu produse ce vor sta pe rafturile din cămară, iar vedetele, așa cum se întâmplă în fiecare an, sunt murăturile. Dacă vrei să te bucuri de ele cât mai mult timp, nu mai pune zahăr în castraveţii muraţi. Vei vedea că aşa vor rămâne crocanţi până primăvara.

Nu mai pune zahăr când prepari castraveți murați, dacă vrei să rămână crocanți până primăvara
Ultimele zile ale lunii august marchează debutul pregătirilor pentru sezonul rece. Gospodinele din toate colțurile țării își fac listele de cumpărături și chiar încep să prepare produsele tradiționale, ce nu lipsesc din cămară în timpul lunilor de iarnă: gem, dulceață, zacuscă, sos de roșii, compot și nelipsitele murături.

Când vorbim despre murături, în topul preferințelor românilor sunt, fără doar și poate, castraveții. Cu toate că rețeta clasică nu este deloc complicată, există un truc ce îi ajută să reziste mult mai mult timp, să rămână crocanți până primăvara. Tot ce trebuie să faci este să uiți de zahăr!

Ingrediente și mod de preparare

Ingrediente castraveți murați:
cinci căței de usturoi
o linguriță de oțet de concentrație 70%
frunze și rădăcină de hrean
frunze de pomi fructiferi

Modul de preparare nu este deloc complicat. La baza fiecărui borcan se pun ierburi, usturoi, apoi se așează cu grijă castraveții și se toarnă peste ei apă fierbinte. Așteaptă câteva minute și transferă apa într-un vas în care mai pui sare.

Oala se pune pe foc până lichidul începe să fiarbă, moment în care se adaugă și oțetul. Soluția obținută se toarnă din nou în borcanele cu castraveți, cât este încă fierbinte. La final, borcanele se înfășoară într-o pătură caldă.

Pentru Gospodine – Nu mai pune zahăr în castraveţii muraţi – Aşa vor rămâne crocanţi – Rețeta