Pentru a prepara o mâncare de urzici delicioasă şi sănătoasă este necesar ca fiecare gospodină să cunoască câteva reguli de bază, precum cât şi cum se fierb urzicile pentru a nu-şi pierde din vitamine şi minerale. Urzicile nu ar trebui să lipsească din farfurii odată cu sosirea primăverii. Luate de la piaţă, din grădină, câmp sau din pădure, important este să fie proaspete, iar frunzele să fie tinere.

Aceste plante sunt extrem de bogate în substanţe nutritive care întăresc sistemul imunitar şi fortifică organismul împotriva bolilor.

În stările de imunodeficienţă, boli degenerative sau alte maladii grave, urzica are proprietatea unică de revitalizare şi aprovizionare, ajutând organismul să facă faţă unor condiţii dificile şi furnizând multe dintre substanţele de bază necesare pentru sănătate şi vindecare. Totodată, urzica poate fi folositoare în tratarea bolilor de inimă şi circulatorii, ajutând organismul să îşi întărească pereţii vaselor de sânge.

Cum şi cât se fierb urzicile pentru a nu-şi pierde din proprietăţi: Pentru a beneficia de toate vitaminele şi mineralele din compoziţia chimică a urzicilor, acestea au nevoie de o modalitate de gătire adecvată.

Astfel că, urzicile trebuie opărite, pentru cel mult două minute, iar apoi trebuie băgate în apă cu gheață, ca să nu-și piardă culoarea. Urzicile gătite sub formă de mâncare de urzici, sub formă de supă-cremă sau de garnitură sunt extrem de gustoase, dar şi sănătoase.

1. Mâncare de urzici scăzute: Ingrediente mâncare de urzici scăzute: 500-600 de grame de urzici / o lingură făină / 3 căței usturoi / o ceapă mare.

Mod de preparare mâncare de urzici scăzute: Urzicile spălate bine opărește-le într-un vas cu apă care a dat în clocot cu sare. Lasă urzicile la fiert pentru cinci minute. Toacă bine ceapa și cățeii de usturoi în timpul ăsta. Când au fiert urzicile, scurge-le de apă și toacă-le mărunt Păstrează o cană din apa în care au fiert. Într-o tigaie, călește ceapa în ulei până devine translucidă. Adaugă urzicile tocate, lingura de făină și usturoiul tocat. Adaugă sare după gust și cana de apă în care au fiert urzicile. Amestecă în continuu, pentru a nu se prinde mâncarea cratiță. Mâncarea de urzici este gata când compoziția se îngroașă.

Pentru Gospodine – Cum şi cât se fierb urzicile pentru a nu-şi pierde din vitamine şi minerale