Vă prezentăm o rețetă de chifteluțe delicioase de pui, coapte în sos de frișcă. Obțineți un fel de mâncare cald deosebit de aromat, fin și cremos, ce poate fi servit la cină, cu garnitura preferată. La dorință, chifteluțele pot fi pregătite și din carne de curcan, doar că acestea se vor coace mai mult timp. Bucurați-vă familia cu cele mai fine și suculențe chifteluțe.

Ingrediente:
– 500 g piept de pui
– 1 ceapă
– 1 ou
– 3 căței de usturoi
– 200 ml de frișcă
– 150 g de cașcaval
– sare
– piper negru măcinat

Mod de preparare: 1. Frăgeziți carnea de pui și tăiați-o mărunt. Dacă carne mai e puțin congelată, nu e nevoie să o frăgeziți. 2. Adăugați în vasul cu carne ceapa tocată și oul. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați.

3. Ungeți o formă de copt cu frișcă. Formați din amestecul obținut bile de mărime medie și aranjați-le în formă. Dacă bilele nu își păstrează forma, treceți-le prin făină. 4. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 10-15 minute. 5. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică.

6. Amestecați-l cu usturoiul presat și frișca. 7. Scoateți forma din cuptor și acoperiți fiecare bilă cu sosul obținut. 8. Întoarceți forma în cuptor pentru încă 15-20 de minute. 9. Serviți-le cu garnitură din legume înăbușite sau cu o salată. Pofta buna!

Pentru Gospodine – Chifteluțe de pui super fine și suculente în sos alb, o rețetă excelentă pe care o găsiți în primul comentariu