Acest aluat cu drojdie este unul universal și poate fi folosit la prepararea pateurilor, chiflelor, prăjiturilor și altor delicii.

Aluatul se prepară foarte simplu, este moale și gustos și poate fi păstrat la frigider timp de 7 zile. Astfel puteți prepara oricând produse proaspete pentru micul dejun. Încercați această rețetă superbă și nu veți regreta!

INGREDIENTE

-350 ml de lapte

-2 ouă

-2 linguri de zahăr

-1 priză de sare

-50 g de drojdie proaspătă

-100 g de unt

-700-750 g de făină

MOD DE PREPARARE: 1. Dizolvați drojdia proaspătă în laptele cald. 2. Adăugați untul topit, zahărul, sarea și ouăle. Amestecați până la omogenizare.

3. Adăugați treptat făina și frământați un aluat moale. 4. Puteți pune aluatul la loc cald (dacă doriți să coaceți imediat). Adunați aluatul. 5. După ce va crește, puteți prepara diverse produse.

6. Trebuie să lăsați neapărat aluatul la dospit înainte de a-l da la cuptor. De asemenea, îl puteți pune într-o pungă de plastic, s-o legați strâns și s-o dați la frigider pentru cel puțin 2 ore. După acest timp puteți coace. 7. Aluatul se păstrează la frigider până la 7 zile. Dacă veți folosi aluatul pentru umpluturile dulci, atunci puteți mări cantitatea de zahăr. Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

Pentru Gospodine – Aluat universal cu drojdie și unt – O rețetă perfectă pentru plăcinte sau orice alte produse de patiserie – Rețeta