Cornuletele de bors se prepara foarte usor si sunt pregatite din ingrediente simple pe care le aveti cu totii mereu in bucatarie. Mod de preparare: Din cateva ingrediente banale la prima vedere, veti obtine cele mai fragede si deliciose cornulete de post!

Se adaugă uleiul, borsul, sarea, vanilatul de zahăr, drojdia uscată, coaja rasă de lămâie și se amestecă bine cu o lingură. Apoi adăugați făina și amestecați până când aluatul devine omogen. Nu se amestecă prea mult, pentru că este vorba de aluat tare! Lasati aluatul cam aproximativ 30 de minute, acoperit cu un prosop sau folie alimentara.

Impartiti aluatul in 3 bucati egale, apoi fiecare bucata o impreuna cu sucitorul intre doua foi de copt. Astfel, aluatul se întinde uniform și nu se lipeste de sucitor. Peste aluatul se întinde cu un capac (diametrul de 26 cm) și se decupează forma de cerc. Marginile de aluat le păstrați. Atentie! Marginile de aluat NU se framanta! Ei se pun deoparte și la final se compacteaza usor și se întind din nou. Dacă le prelucrați prea mult ele se vor întari la copt!

Fiecare cerc se taie in 12 felii si astfel veti obtine cornulete de circa 4 cm. Pe fiecare felie de aluat puneti cate o fasie de rahat. Cornuletele se execută de la marginea spre centru, încorporând umplutura cu grija.

Asezati cornuletele în tava direct pe hartie de copt. Nu trebuie să fie nimic cu nimic pentru că, după coacere, vor fi tavalite prin zahar pudra! Se incepe cuptorul la temperatura de 180 ° C (treapta medie spre inalta la cele cu gaz) si se coc circa 20 de minute.

Cornuletele fierbinte se pun pe o plajă mare și se presara generos cu zahăr pudră, le tavaliti bine să fie acoperite total cu zahăr pudra. Apoi asezati cornuletele frumos pe un platou curat. Dupa racire poti pastra in cutii inchis. Pofta buna!

Multe dintre voi mi-ați cerut această rețetă – Fragede, dulci și aromate: Cornulețele copilăriei – Rețeta în primul comentariu