Seamana la aspect cu o rosie, are gust intre ananas si piersica si este potrivit si in cocktailuri, si in salate, si in retete de deserturi. Vorbim despre kaki, piersica japoneza sau persimona. Fructul cu look exotic este in plin sezon iarna, asa ca ar fi bine sa profiti de el in saptamanile ce urmeaza.

La Roma sau in alte orase mediteraneene, localnicii draguti pot fi rugati sa ti-l culeaga din curtea lor si sa ti-l dea peste gard. Un kaki bine copt este o incantare pentru papilele gustative. Aproape ca se topeste in gura. E drept ca la noi il vei gasi cel mai des un pic necopt in laditele de la supermarket si la un pret usor piperat pentru ca se vinde cu cativa lei bucata. Calorii și conținut nutrițional: Un fruct scăzut în calorii și bogat în calciu, fosfor, potasiu, fier, zinc, seleniu, Vitamina A, Vitaminele B, C și P, proteine și acizi organici, Kaki se poate consuma ca atare, sau include într-o varietate de feluri de mâncare, inclusiv în budinci.

Conține o cantitate mult mai mare de potasiu decât bananele, și este ideal pe perioada sarcinii. Cantitatea mare de antioxidanți din Kaki este egală cu cea din ceaiul verde. BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE: Mineralele din acest fruct ajută la combaterea depresiei și a stărilor de oboseală, reglează metabolismul și hrănesc mușchiul inimii, iar vitaminele îmbunătățesc vederea, calitatea pielii, și întăresc imunitatea.

1. Ajută la producerea de celule roșii din sânge: Acest efect se datorează prezenței cuprului în fructul Kaki. Cuprul ajută la absorbția corectă a fierului, care la rândul lui stimulează creșterea hemoglobinei în mod natural.

2. Bun pentru durerile de stomac: Fructul kaki face parte din alimentele alcaline, care ajută la scăderea nivelului de aciditate a sângelui și stomacului. Fibrele, așa cum știm, sunt esențiale pentru procesele gastro-intestinale. Acest fruct bogat în fibre poate atenua problemele legate de constipație sau balonare, menținând astfel un sistem digestiv bine funcțional. Taninurile prezente în Kaki reglementează mișcările intestinale și ajută inclusiv la reducerea diareei.

3. Un bun prieten pentru pierderea în greutate: Un fruct Kaki de mărime medie cântărește în jur de 168 de grame, și oferă doar 31 de grame de carbohidrați. Este aproape lipsit de grăsimi, și reprezintă un mod delicios de a urma o dietă de slăbire sau de menținere a greutății.

4. Combate infecțiile și inflamațiile: Fructul Kaki este o rezervă bogată de fitochimicale asortate – catechine și antioxidanți polifenolici. Catechine este un agent puternic cu proprietăți antiinflamatorii și anti-infecțioase. De aceea un consum regulat de Kaki ne poate apăra împotriva reacțiilor inflamatorii din corp și a infecțiilor.

5. Un bun anti-hemoragic: Curmalul japonez este renumit mai ales pentru proprietățile sale anti-hemoragice. Nu e de mirare că a fost utilizat în controlul sângerării excesive produse de răni, încă din timpuri imemoriale.

6. Kaki est un fruct bun pentru diabetici: Cei care suferă de diabet sunt predispuși la pofte alimentare mari. Kaki este un fruct pe care diabeticii îl pot consuma fără risc de hiperglicemie sau îngrășare. Kaki ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la inducerea senzației de sațietate.

7. Bun pentru hipertensivi: Expunerea zilnică la excesul de sodiu din alimente poate declanșa hipertensiunea arterială. Kaki posedă un nivel scăzut de sodiu, și de aceea poate fi utilizat ca o parte importantă a unei diete echilibrate în care persoanelor care suferă de hipertensiune.

8. Întărește imunitatea: Fiind o sursă bogată de vitamina C, fructul Kaki consumat period poate contribui la consolidarea nivelului imunității. Acesta acționează ca un scut împotriva răcelilor și gripei, precum și a diverselor infecții pulmonare, cum este astmul.

9. Crește nivelul de energie: Ca orice alt fruct, Kaki reface depozitele energetice ale organismului datorită conținutului bogat de nutrienți. Kaki stimulează activitatea creierului, și de aceea este recomandat în perioadele de suprasolicitare intelectuală și de convalescență, deoarece alungă oboseala și revigorează întreg organismul.

10. Contribuie la lupta împotriva tumorilor: Fructul Kaki este plin de antioxidanți, care stopează efectele radicalilor liberi. Aceștia previn mai ales modificarea și deteriorarea celulelor ADN și dezvoltarea tumorilor. Prezența vitaminei A și a acidului beulinic cresc capacitatea acestui fruct de a combate tumoarea. Din acest motiv, nutritioniștii includ acest fruct pe lista alimentelor care previn apariția problemelor.

11. Întinerește aspectul pielii: Bogat în vitaminele de care pielea are cea mai mare nevoie, fructul Kaki face parte din acele alimente utilizate în cosmetică, dar și în preparatele naturiste. Kaki este indicat mai ales pentru pielea uscată, arsă de soare, ridată sau cu fermitatea pierdută.

Anunț important: Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

Kaki, fructul Zeilor: 11 beneficii extraordinare pe care nu le știai – Bine de Știut