Cheesecake japonez, știu că nu este un desert românesc, însă vă asigur că este foarte gustos și rapid de făcut… Familia dumneavoastră va fi uimită de acest gust minunat și dulce! Acestea fiind spuse, să trecem la ceea ce avem de făcut:

Ca această prăjitură să iasă perfect, avem nevoie de următoarele ingrediente: 4 ouă, 150 g ciocolată albă și 150 g cremă de brânză nesărată.

Prepararea este simplă și pentru un începător al bucătăriei: Acest desert ușor, rapid și extrem de gustos, a devenit tot mai popular în ultima vreme, pentru gustul puternic de care a dat dovadă. Începem treaba prin a separa albușurile de gălbenușuri, după care punem albușurile la frigider și preîncălzim cuptorul la 170 de grade celsius. Între timp, topim ciocolata albă la bain mare, amestecând încontinuu. După ce ciocolata s-a topit complet, începem să adăugăm crema de brânză până se omogenizează. După acești pași simpli, dăm deoparte amestecul de pe foc, adăugăm gălbenușurile și amestecăm bine. Acum scoatem albușurile din frigider și cu ajutorul unui mixer le batem până obținem o spumă tare. Punem o treime din albușuri peste crema de brânză, amestecăm bine după care punem și celelalte 2 treimi pe rând, amestecând până se omogenizează.

Acum am ajuns la final… Pregătim un vas termorezistent și punem în acesta o hârtie pergament pe care o ungem cu ulei. Turnăm compoziția în vas, după care îl ridicăm și îl lovim ușor de câteva ori de masă pentru a scoate bulele de aer. Turnăm niște apă fierbinte în tava cuptorului și punem în mijloc vasul nostru. Folosim cuptorul astfel: 15 minute la 170 de grade, 15 minute la 160 de grade și… închideți focul, lăsând acolo vasul vostru pentru încă 15 minute. Scoateți și puneți la răcit. Pudrați cu zahăr, dacă doriți, sau presărați fulgi de migdale.

Aceasta a fost rețeta oferită astăzi pentru voi. O zi bună să aveți și poftă mare!

Hai să facem o bucurie pentru copii. Rețeta asta a i-a cucerit pe toți anul trecut, și pe bună dreptate. Ai nevoie de trei ingrediente și e gata în 15 minute