Hreanul este un antibiotic natural care stimulează capacitatea organismul de apărare contra virusurilor, germenilor și bacteriilor. Este bogat în compuși volatili, calciu, vitaminele C și B, magneziu, potasiu și fier. Tratează eficient tusea, răceala, gripa, infecțiile la nivelul căilor respiratorii, circulația sanguină deficitară și multe altele.

În caz de răceală sau gripă, încă de la câteva minute de administrare, hreanul desfundă nasul, reducere durerea în cât și calmează tusea. De asemenea, este foarte eficient și în caz de parazitoză intestinală care apare cel mai frecvent la copii.

Cura cu hrean este recomandată copiilor de două ori pe an a le întări sistemul imunitar și pentru a preveni sau a trata parazitozele intestinale.

Pentru a pregăti acest macerat, aveți nevoie de 5 linguri zeamă de lămâie, 10 linguri hrean ras și 20 linguri de miere. Aceste ingrediente se amestecă bine, până la omogenizare. Compoziția se transferă într-un borcan de sticlă care se închide ermetic. Se lasă la macerat timp de 3-4 zile.

Pentru infecții respiratorii, răceală, gripă sau tuse, se recomandă câte 1-2 lingurițe de 4 ori pe zi. Pentru o cură antiparazitară și pentru întărirea sistemului imunitar se recomandă câte 2 lingurițe pe zi, timp de 20 de zile la copii, respectiv 40 de zile la adulți.

Precauții, contraindicații: Hreanul este contraindicat persoanelor cu afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale și persoanelor cu hipotiroidism. De asemenea, este contraindicat femeilor însărcinate și celor care alăptează.

Elimină mucusul plămâni – Tratează tusea și răcelile – Macerat cu hrean și miere – Cum se prepară