Puţine persoane ştiu că, atât varză murată, cât şi zeamă sau moarea, cum i se mai spune prin diferite părţi ale ţării, sunt adevărate depozite de medicamente naturale care pot preveni şi vindecă diferite boli. Conţinutul bogat de substanţe nutritive din zeamă de varză murată revitalizează organismul şi-l tonifică.

De asemenea conţine vitamina B12 şi minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier şi iod. Vitamina B12 ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire şi protejează sistemul nervos. Atât varză murată cât şi zeamă conţin vitamina antiulceroasă care este recomandată bolilor ulceroase şi stimulează arderea grăsimilor.

Zeamă este recomandată persoanelor hipotensive şi ajută la normalizarea digestiei şi în prevenirea constipaţiei.Consumată regulat zeamă de varză va poate detoxifia organismul astfel ajutând la eliminarea toxinelor.

Iată cele mai importante boli care se pot trata cu zeamă de varză: Gastrită: Bea în fiecare zi zeamă de varză încălzită înainte de fiecare masă principala. Prima dată bea 100 ml iar apoi creşte doză cu propriul plac.

Mahmureală: Adaugă în blender 3-4 bucăţi de ceapă şi 3 pahare de zeamă de varză şi amestecă-le la viteză mare până se omogenizează. Bea jumătate de pahar şi apoi un pahar de apă pentru a-şi face efectul foarte bine.

Diaree: Consumă jumătate de pahar de zeamă de varză cu jumătate de suc de roşii proaspăt.

Constipaţie: Dizolvă 2 linguriţe de sare în 250 de ml de zeamă de varză şi bea dimineaţă pe stomacul gol. Repetă procedeul până vei observă diferenţe.

Hernie: bucăţică de tifon împăturit se îmbibă cu moare, se pune pe locul cu problema, deasupra se aşează o felie de cartof crud, se apasă puţin şi se pansează. Compresele se ţin câte 3 ore zilnic, iar tratamentul durează 1,5-3 luni.

Bine de știut – Acestea sunt efectele ale consumului de “zeamă de varză” sau ”more”