Delicioase și apetisante, sarmalele au o tradiție puternică. Dar ca să preparați cele mai gustoase sarmale, trebuie să știți cum să pregătiți frunzele de varză. Iată cele mai simple dar eficiente metode.

Prin fierbere, cea mai sigură metodă: Pentru ca frunzele de varză să iasă ca la carte, ca ulterior să introduceți umplutura, cea mai sigură metodă este să le fierbeți câteva minute înainte. Secționați cotorul verzei, dar aveți grijă să nu fie complet îndepărtat. Puneți apă într-o cratiță, aduceți la punctul de firebere, apoi adăugați o lingură cu oțet și puțină sare.

Puneți varza în apă și lăsați să fiarbă două-trei minute, apoi scoateți frunzele. Folosiți această metodă pentru a pregăti toate frunzele de varză de care aveți nevoie.

De asemenea, puteți folosi cuptorul cu microunde. Pentru început, trebuie să îndepărtați cotorul verzei, apoi să o puneți în cuptorul cu microunde unde o lăsați timp de cinci minute. Veți observa cum frunzele se separă foarte ușor.

Procedați similar până ce toate vor fi separate. De asemenea, puteți să îndepărați cotorul verzei, apoi să îi legați capetele și să o introduceți într-o pungă pentru copt, apoi la cuptor unde se ține o jumătate de oră.

Frunzele se vor separa foarte ușor folosind doar furculița. Nu în ultimul rând, varza se poate introduce la congelator până îngheață. Ulterior, va fi lăsată să se dezghețe singură la temperatura camerei, iar frunzele se vor desprinde cu ușurință.

De Salvat pentru Gospodinele noastre – Secretul celor mai bune sarmale