Ce puteți semăna pentru răsaduri în luna martie? Vinete – Vinetele sunt considerate legume, dar din punct de vedere botanic ele sunt, de fapt, fructe. Minunatele vinete au o textură unică, un gust deosebit și multe beneficii pentru sănătate.

Busuioc – Busuiocul este o plantă aromatică foarte apreciată, fiind folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile și proprietățile sale, dar și pentru gustul deosebit. De planta de busuioc sunt legate, de asemenea, multe tradiții populare.

Varză albă – Varza albă este rotundă, aproximativ de dimensiunea unei mingi de volei și poate fi verde deschis sau albă. Frunzele sale venoase sunt deosebit de distincte, formând o căpățână tare și rotundă, strat cu strat. Căpățâna în sine este tare și crocantă.

Broccoli – Broccoli este leguma care face parte din familia cruciferelor, bogată în antioxidanți, vitamine și săruri minerale, dar săracă în calorii. Află de ce este recomandat să introduci în alimentație și consumul de broccoli și care sunt sunt cele mai bune rețete pe care le poți încerca acasă.

Varză creață – Varza creață are denumirea științifică Brassica oleracea acephala și face parte din familia Cruciferae, în care sunt incluse, de asemenea, și varza albă, varza roșie, varza de Bruxelles și broccoli.

Conopidă – In esenta, o conopida este un mare buchet de flori. Face parte din specia Brassica oleracea si este o planta anuala, care ajunge la maturitate la finele verii si inceputul toamnei. Este o leguma foarte bogata in nutrienti, deosebit de apreciata, in ultima vreme, si inclusa in preparate diverse, tocmai ca urmare a versatilitatii exceptionale pe care o are.

Praz – Prazul este bogat în nutrienți, ceea ce înseamnă că este sărac în calorii, dar bogat în vitamine și minerale.

Ceapă – Ceapa este o legume sănătoasă, bogată în antioxidanți și vitamine. Însă ceapa are și dezavantajele ei: miroase puternic și te face să plângi.

Țelină – Telina face parte din familia Apiaceae, alaturi de morcov, patrunjel si pastarnac. Este un ingredient des folosit in bucataria romaneasca.

Ardei – ardeiul este o planta leguminoasa bogata in vitamine, nutrienti, antioxidanti extrem de benefici in buna functionare a organismului.

Roșii – Rosii · una dintre cele mai importante sursa de licopen, un puternic antioxidant · contin numai 18 calorii la 100 g.

Spor la grădinărit!

Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

De SALVAT – Luna Martie: Iată ce puteți semăna și planta în grădină