Vă prezentăm o rețetă de cârnați de casă delicioși. Este o rețetă foarte utilă, în care se folosesc cele mai accesibile ingrediente, ce vine să ne dovedească faptul că un mezel de casă poate fi preparat extrem de simplu.

Obțineți niște cârnați de casă delicioși, fini și suculenți, fără coloranți și alți aditivi chimici. Bucurați-i pe cei dragi cu un astfel de deliciu, care cu siguranță va fi foarte des solicitat de toți membrii familiei.

Ingrediente: -2 kg carne de porc
-3 linguri de coniac
-4 mațe (4 m)
-200 g de slănină
-150 ml de frișcă

-nucșoară
-piper negru măcinat
-coriandru
-sare
-usturoi tocat mărunt după gust ( 5-6 căței)

Mod de preparare: 1. Dați prin mașina de tocat aproximativ 1/4 din cantitatea de carne. 2. Tăiați bucăți mici carnea rămasă și slănina. 3. Pregătiți mațele: aveți de nevoie de 4 mațe, a câte 1 m fiecare. 4. Amestecați toate ingredientele și condimentele și dați carnea la frigider peste noapte.

5. Umpleți mațele cu carnea rece (direct de la frigider). Aranjați mațele umplute în pungi de copt. 6. Dați pungile la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C pentru 20 de minute. 7. Scoateți cârnații din pungă și întoarceți-i în cuptor pentru încă 30-40 de minute.

8. La dorință cârnații cruzi pot fi congelați și apoi făcuți după bunul plac! Notă: La dorință, puteți prepara cârnații cu orice alt condiment preferat. Carnea de porc se combină perfect cu usturoiul, boabele de muștar sau ardeiul iute. Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi! Pofta buna!

De Salvat – Cum se fac cârnații de casă – mult mai buni decât cei din comerț