Va vom oferi sfaturi valoroase despre cum sa alegeti pepenele potrivit, delicios si dulce.

Pata galbena: Da, trebuie sa existe o pata galbena pe pielea verde a unui pepene verde bun. Cu cat este mai stralucitoare si mai intens colorata, cu atat mai bine. Si daca soarele i-a fost suficient, pata este galbena. Astfel de pete se formeaza acolo unde pepenii vin in contact cu solul. Aceste pete indica faptul ca fructul s-a copt deja si va fi foarte dulce.

Dungi stralucitoare: Dungi stralucitoare pe coaja indica faptul ca pepenele verde este copt.

Crusta groasa: Un pepene verde copt are o coaja groasa si durabila, care este aproape imposibil de strapuns cu unghia. Un alt semn ca acesta este pepenele potrivit.

Verifica coada: Toti pepenii verzi au coada. Atunci cand alegeti un pepene , aruncati o privire buna la coada sa. Regula este: cu cat coada de pepene este mai uscata, cu atat este mai probabil sa fie coapta si delicioasa.

Pepenele nu ar trebui sa fie prea mare: Depinde puternic de varietatea si locul de unde a fost adus. Dar daca alegeti dintr-un lot (si un vanzator, de regula, are un lot), este mai probabil sa intalniti un pepene copt daca cumparati un exemplar putin mai mare decat cel mediu.

Bate pepenele verde: Nu in ultimul rand, va recomandam sa atingeti pepenele verde. Astfel puteti afla daca este suficient de matur. Un pepene bun ar trebui sa „sune” (ca si cand ai auzi un sunet) din cauza micro-golurilor create in timpul procesului de maturare.

De Salvat – Cum să alegi un pepene verde copt și dulce – Metoda perfectă fără să îi faci dop