Frunza de dafin a fost folosită de oameni de mii de ani. Este folosit în gătit, medicină și aromoterapie. Acum acest arbust este cultivat în Caucaz.

Nu există multe vitamine și microelemente în lavrushka, dar cele mai necesare pentru imunitatea organismului: vitaminele A, B, C, PP, precum și magneziu, calciu, fier, zinc.

Prezența acestor substanțe benefice, distribuția largă și proprietățile dezinfectante au servit pentru a se asigura că infuziile de dafin au devenit un bun remediu pentru gripă și răceală.

În tratamentul răcelilor, pentru a dezinfecta camera, trebuie să turnați foi de dafin cu apă clocotită și să puneți o farfurie în camera în care se află pacientul. Pentru dezinfecție, puteți folosi și o lampă cu aromă (bahurnitsa) cu adaos de uleiuri esențiale din frunze de dafin.

Unii oameni se confruntă cu o astfel de problemă precum transpirația excesivă a picioarelor. Trebuie să luați 20-30 de frunze, să turnați 2 căni de apă clocotită, să fierbeți, apoi să lăsați să fiarbă timp de 2-3 ore și să adăugați la baia de picioare cu 10 minute înainte de culcare.

În cosmetologie, frunza de dafin și-a găsit o utilizare activă în fabricarea de loțiuni pentru acnee și pete de vârstă, creme, măști și produse de îngrijire a părului.

Dar există contraindicații în timpul sarcinii și, de asemenea, ar trebui să vă abțineți de la pătrunjel pentru constipație. Ca orice plantă utilă, trebuie folosită cu moderație, deoarece. Folosirea excesivă poate face mai mult rău decât bine.

De Salvat – Cel mai bun remediu împotriva răcelii, gripei, răgușelii și laringitei – Merită încercat