Bananele sunt fructe sănătoase, care includ o cantitate considerabilă de minerale și vitamine. Sunt, fără îndoială, benefice și pentru sănătatea dumneavoastră generală și pentru bunăstare. Bananele sunt unele dintre cele mai recomandate fructe pentru a vă îmbunătăți energia, precum și pentru a spori sănătatea.

Un suc natural de fructe înseamnă un plus ideal într-o dietă echilibrată și oferă un consum substanțial de vitamine și minerale. Acesta este și cazul sucului de banane – este o băutură densă în nutrienți.

Beneficiile sucului de banane pentru sănătate
1. Digestie
Bananele conțin fibre iar acest lucru oferă o mișcare adecvată a alimentelor în sistemul digestiv. Mai mult, fibrele absorb apa din alimentele digerate și, de asemenea, acest lucru previne scaunul moale. Prin urmare, ajută la prevenirea constipației dar și a diareei. Dacă suferiți de constipație, consumul sucului de banane este un remediu excelent.

2. Creier
În conformitate cu cele mai recente cercetări făcute, consumul bananelor la micul dejun este de mare ajutor, pentru că banana stimulează creșterea puterii de memorie. Acest lucru se datorează faptului că bananele sunt pline de potasiu.

3. Supliment alimentar
Sucul de banane este plin de diverși nutriții, vitamine, fibre și minerale. De asemenea, este denumit „supliment de fibre”.

4. Accident vascular cerebral
Consumul regulat de banane în cadrul dietei vă ajută la scăderea riscului de a face accident vascular cerebral. Acest lucru se datorează din nou conținutului ridicat de potasiu.

5. Energizant
Glucoza, fructoza, zaharoza, precum și maltoza sunt cu siguranță zaharurile găsite în mod natural în sucul de banane. Aceste tipuri de zaharuri vă ajută să aveți energie de îndată ce consumați sucul de banane. Dacă optați pentru un antrenament, consumul de banane vă poate oferi energie instantanee. Pentru un antrenament timp de 90 de minute, consumă 2 banane înainte de a începe. Acest lucru vă poate oferi energia necesară pentru antrenament. Deci, bananele sunt de mare ajutor pentru sportivi.

6. Ulcer la stomac
Bananele promovează celulele care creează mucoase stomacale. În plus, elimină toate bacteriile care sunt responsabile pentru formarea ulcerului la stomac.

7. Sănătatea renală
Bananele promovează sănătatea renală, deoarece este plină de potasiu și de antioxidanți.

8. Vitamine
Sucul de banane este o sursă bogată de vitamine ca B3, B5, B6 și Vitamina C. Consumul sucului de banane stimulează imunitatea organismului datorită acestor vitamine. De asemenea, este excelent pentru sistemul nervos și asigură o funcționare corectă a nervilor.

9. Sistem digestiv
Sucul de banane este o sursă bogată de fructooligozaharide, care stimulează formarea bacteriilor probiotice. Acestea sunt bacteriile prietenoase, localizate la nivelul colonului. Această bacterie stimulează absorbția nutrienților în organism prin producerea enzime digestive. În plus, protejează organismul de microorganismele dăunătoare din tractul digestiv.

10. Stare de spirit
Un alt avantaj esențial pentru sănătate al sucului de banane este că ridică și îmbunătățește starea de spirit. Stresul este extrem de periculos pentru sănătate, deoarece uneori duce la infarct și accident vascular cerebral. Pentru a învinge această problemă, medicii, precum și oamenii de știință din domeniul medical declară că consumul unui pahar de suc de banane în timpul stresului va reduce riscul de atac de cord. Bananele sunt considerate o sursă naturală de triptofan, care este utilă pentru calmarea corpului.

11. Controlul colesterolului
Pectina este o fibră solubilă, care ajută la menținerea nivelului de colesterol al corpului. Fibrele solubile în apă scad colesterolul LDL și nu afectează colesterolul HDL.

12. Antioxidanți
Antioxidanții pot fi găsiți în cantități mari în banane. Din această cauză, consumul de banane ajută în lupta împotriva radicalilor liberi produși în organism și, prin urmare, protejează organismul de acțiunile dăunătoare ale radicalilor liberi. Prezența potasiului este minunată pentru sănătatea inimii și ajută la prevenirea numeroaselor boli coronariene.

13. Vitamina B6
Sucul de banane conține vitamina B6, care ajută la digestia corectă a proteinelor și utilizarea acestora. Această vitamină este necesară pentru buna performanță a creierului, precum și pentru formarea hormonilor.
Vitamina B6 vă va elibera de stres și vă va calma sistemul nervos, ajutând la conversia triptofanului în serotonină.

14. Stres
Dacă suferiți de stres și alte probleme asociate, consumul sucului de banane este un remediu minunat. Acest lucru se datorează faptului că banana este o sursă bogată de triptofan, care stimulează crearea de serotonină. Serotonina vă poate relaxa starea de spirit și poate opri stresul. Consumând suc de banane în fiecare zi, vă puteți liniști sistemul nervos central și, prin urmare, vă puteți proteja de stres.

15. Tensiune arterială
O serie de cercetări au demonstrat că potasiul funcționează bine pentru a menține tensiunea sub control.

16. Sănătatea inimii
Cel mai important avantaj al sucului de banane este că are două efecte asupra sănătății inimii, deoarece conține o valoare ridicată a potasiului și un volum redus de sare. Ambele sunt de o importanță vitală pentru sănătatea inimii. Prin urmare, sucul de banane este recunoscut ca o băutură energizantă bună pentru persoanele care suferă de probleme cardiovasculare.

Rețetă: Ingrediente:
– 2 banane feliate
– 120 ml lapte
– 2 lingurițe miere

Mod de preparare:
– Puneți bananele feliate în blender și adăugați lapte și miere. – Amestecați toate cele trei ingrediente bine timp de aproximativ 45 – 60 de secunde. – Puteți face acest suc mai gustos adăugând o picătură de esență de vanilie sau chiar cardamom atunci când amestecați.

Bine de Știut – Ce se întâmplă în corpul tău când consumi suc de banane – Beneficiile