Amestecați făină cu apă și nu veți mai cumpăra pâine din magazin. Focaccia – lipie italiană. Totul este simplu și rapid, nici de sucitor nu aveți nevoie.

INGREDIENTE: Pentru aluat:
– 600 gr de făină;
– 450 gr de apă;
– 1 linguriță de sare;
– 1 lingură de zahăr;
– 1 linguriță de drojdie uscată;
– 30 ml de ulei de măsline,

Pentru umplutură:
– roșii;
– măsline;
– cașcaval;
– ceapă;
– sare;
– ierburi uscate (cimbru, busuioc, rozmarin sau ierburi provence);
– ulei de măsline.

MOD DE PREPARARE: 1. Cerneți făina, faceți o adâncitură, turnați apă caldă (nu fierbinte, ca să nu ardă drojdia), adăugați zahăr, sare, drojdie și amestecați. 2. Adăugați ulei și frământați aluatul timp de aproximativ 5 minute. 3. La final, ungeți mâinile cu ulei, adunați aluatul într-o bilă, îl transferați în forma (30*20 cm) unsă cu ulei și îl repartizați uniform.

4. Acoperiți forma cu folie de plastic și lăsați aluatul timp de 1 oră la loc cald. 5. Stropiți aluatul cu ulei, îl degazați cu degetele, astfel încât să rămâne găuri, și adăugați umplutura. 6. Presărați turta cu ierburi aromatice și dați forma la cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru 20-25 de minute. Sfat. Timpul de coacere depinde de cuptor și de mărimea formei.

Focaccia arată aspectuos și foarte apetisant, are o crustă rumenă și aromată. O puteți servi în loc de pâine, iar cu această umplutură seamănă mult cu pizza. Sub crusta aurie se ascunde miezul pufos și moale. Copiii o adoră chiar și cu ceai dulce. Încercați, cu siguranță o să vă placă. Iar produsele se găsesc în fiecare bucătărie. Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Apă, făină și nici de sucitor nu aveți nevoie: Focaccia – simplu și gustos – Rețeta în primul comentariu