Nucile aduc o serie de beneficii organismului datorită numărului mare de substanțe nutritive pe care le conțin. Ajută la reducerea stresului și a inflamațiilor apărute în urma dezechilibrului dintre antioxidanți și radicalii liberi.

Ajută la scăderea glicemiei și reduc riscul de apariție a diabetului, previn afecțiunile cardiovasculare, mențin o bună funcționare a vaselor de sânge, combat oboseala și surmenajul psihic, ajută la îmbunătățirea calității somnului, mențin sănătatea creierului și scad riscul de îmbolnăvire cu Alzheimer, ajută la buna funcționare a glandei tiroide. Iată doar câteva dintre calitățile benefice ale nucilor asupra sănătății noastre.

Nucile bogate în acizi grași omega-3 protejează sănătatea inimii și a creierului. Nucile sunt singurele care conțin cantități importante de omega-3 și acid alfa linoleic de care avem nevoie. Nuca este de asemenea foarte bogată fibre, minerale și vitamine. O mână de nuci ne oferă 4 grame de proteine, 2 grame de fibre și mult magneziu. Un mod ușor și simplu de a valorifica calitățile nucilor este să consumăm apa acestora.

Beneficiile apei de nuci:
Ajută la pierderea în greutate și dizolvă masele de grăsime dacă este consumată cu regularitate. Apa de nuci oferă o doză importantă de energie eliminând oboseala și surmenajul. Apa de nuci ajută ficatul eliminând toxinele, ajută digestia și elimină gazele în exces, previne constipația, ajută la reglarea colesterolului și la buna funcționare a tiroidei, ajută la îngrijirea pielii uscate și a și ameliorează afecțiunile acesteia, întărește foliculii de păr și ajută părul să crească mai puternic și strălucitor, întărește celulele creierului și previne demența, este benefică împotriva arteriosclerozei, previne atacurile de cord și paralizia cerebrală.

Mod de preparare: 10 nuci decojite plus 6 căni de apă se pun la fiert, se lasă să scadă bine iar sucul obținut îl puteți consuma dimineața înainte de micul dejun sau puteți pur și simplu să puneți nucile în apă și să le lăsați la macerat timp de 12 de ore după care puteți consuma lichidul obținut.

Apa de nuci – Adevărată minune pentru organism, tiroidă, funcționarea vaselor de sânge, probleme cu inima, oboseală și somn – rețeta