Chec tigrișor, adorat de copii, părinți și bunici – O rețetă delicioasă pentru toată familia – Pentru a o pregăti, veți avea nevoie de următoarele ingrediente… Ingredientele mentionate sunt pentru cantitatea de 600 grame.

Ingrediente:
3 ouă
8 linguri zahăr
8 linguri lapte
200 grame făină

un plic praf de copt
un praf de sare
o fiolă esenţă de rom
5 linguri de ulei
2 linguri cacao

Cum se prepară?
Începem prin a separa ouăle. Albuşurile cu praful de sare se mixează pană obtinem o spumă. Peste ele se adaugă 3 linguri de zahăr si se mixează până devin o bezea tare. Gălbenuşurile se freacă cu 5 linguri de zahăr până se topeşte zahărul şi devin usor cremoase, apoi se adaugă esenţa de rom ,si se cerne făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă bine si peste ele se toarnă alternând laptele şi uleiul…

În compoziţie se adaugă albuşurile si se amestecă usor cu o lingură, cu miscări de sus în jos. Compoziţia obtinută se imparte în două părţi egale , o parte rămâne simplă, iar în cealaltă se adaugă cacaoa cernută.

Într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt se pune pe rând în centrul tăvii o lingură de compoziţie simplă, deasupra ei o lingură de compoziţie cu cacao şi tot aşa până se termină ambele compoziţii. Se dă tava la copt în cuptorul prancins la 180 grade Celsius, pentru circa 30-35 minute. După ce este copt se lasă la răcit, se pudrează și se poate porționa. Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Adorat de copii, părinți și bunici – O rețetă delicioasă pentru toată familia – Chec tigrișor