Toata viata noastra depinde de plante, şi sunt o resursă vitală pentru bunăstarea umană. Prezenţa lor în casa curata aerul de mucegai şi toxine, eliberareaza oxigen şi decoreaza incaperea. În plus, plantele au un potenţial de a elimina energia negativa din camera, şi să ofere calm, relaxare şi fericire.

NASA a realizat un studiu care a examinat efectele plantelor de interior şi a descoperit că sunt cele mai eficiente plante in filtrarea aerului pe care il respiram. ceste plante elimina diverse produse chimice periculoase şi poluarea din aer, precum praful şi mucegaiul. Va vom dezvălui 6 dintre cele mai eficiente plante purificatoare de aer, pe care trebuie să le aveţi în casa:

⦁ Crinii („Mauna Loa” Spathiphyllu) – aceasta planta uimitoare elimină toxinele şi substanţele chimice din aer, precum tricloretilena şi formaldehida.

⦁ Ficusul (FicusElastica) – aceasta planta minunata este foarte usor de intretinut, datorita faptului că nu are nevoie de multa lumina. Ficusul este extrem de eficient in curăţarea aerului de formaldehidă. Cu toate acestea, asiguraţi-vă că sunteti atenti cu ea daca aveti animale de companie sau copii mici, deoarece frunzele acestei plante pot fi otravitoare.

⦁ Aloe – aceasta planta benefica, elibereaza oxigen în timp ce absoarbe monoxid de carbon, dioxid de carbon şi formaldehidă. Este atât de puternica, că doar o singură plantă poate înlocui 9 purificatoare de aer.

⦁ Planta Sarpe(SansevieriaTrifasciata „Laurentii”) – planta sarpe este pur şi simplu indestructibila, deoarece este foarte rezistenta. Necesită foarte puţină lumină pentru a face fotosinteza, elibereaza oxigen în timpul nopţii şi elimina toxinele din aer.

⦁ Iedera (Hedera Helix) – iedera elimină efectiv cel puțin 60 % din toxinele din aer şi până la 58 % din particule de fecale în 6 ore.

⦁ Planta Paianjen (ChlorophytumComosum) – chiar si cu un minim de lumina, aceasta planta este capabila să facă fotosinteza. În plus, acesta absoarbe toxinele prezente în aer, cum ar fi monoxidul de carbon, stiren, formaldehida, precum si benzina. Ceea ce este cel mai bun lucru despre ea, este capacitatea sa de a filtra aerul din aproximativ 200 de metri pătraţi de spaţiu.

Vă recomandăm sa puneti cel puţin una dintre aceste plante în dormitor, deoarece vă va ajuta sa vă bucuraţi de numeroase beneficii de sanatate prin prezenţa sa, spre exemplu îmbunătăţirea semnificativa a somnului. De asemenea, în conformitate cu NASA, ar trebui să aveţi intre 15 şi 20 astfel de plante într-o zonă de 500 de metri pătraţi. De exemplu, dacă locuiţi într-o zonă de 80 mp, va vor trebui trei sau patru dintre aceste purificatoare de aer naturale.

Aceste plante sunt oaze de oxigen – Cel puțin una ar trebui s-o ai în casă – Este mai important decât crezi, găsești în primul comentariu