Specialiștii spun că untura de porc are o serie de beneficii asupra sănătății. Pe lângă un gust plăcut, aceasta este bogată în vitamina D și te scapă de problemele de inimă. Oamenii asociază untura de porc cu un aliment caloric și nesănătos, dar specialiștii au descoperit că adevărul este cu totul diferit. Are o mulțime de beneficii asupra sănătății.

Untura de porc este folosită de gospodine, fiind mai gustoasă ca uleiul de floarea soarelui. Pe lângă gust, aceasta te scapă de probleme de sănătate.

Ce beneficii are? Untura conţine 40% grăsimi saturate, 50% grăsimi mononesaturate și 10% grăsimi polinesaturate. Procentul mare de grăsimi saturate din untura protejează grăsimile mono și polinesaturate de oxidarea la caldură. Este un miracol pentru gătit și coacere.

Alimentul de care mulți oameni se feresc este unul dintre cele mai bogate surse de vitamina D. O singură lingură de untură conține 1000 UI vitamina D sau 500 UI/100 grame, care este solubila în grăsimi. Din acest motiv are nevoie de acizi grași ca să fie absortită și utilizată în organism. Oul și ficat sunt alte două produse sănătoase.

Specialiștii au descoperit că untura nu este nesănătoasă, ba chiar te scapă de problemele cu inima. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție, la care au participat peste 300.000 de persoane, cercetătorii nu au depistat că grăsimile saturate sunt nesănătoase.

„Am descoperit că oamenii care mâncau cel mai mult colesterol, cea mai multă grăsime saturată, cele mai multe calorii, cântăreau cel mai puțin și erau cei mai activi fizic”,spune Directorul Framingham Heart Study.

Specialiștii au demonstrat că bolile de inimă și diabetul au fost mai dese de când grăsimile animale au fost înlocuite cu grăsimi procesate, precum margarina sau uleiurile vegetale. Untura este pe locul 18 în alimentele cele mai bogate în colesterol. S-a descoperit că oferirea colesterolui din grăsimi naturale scapă organismul de povara de a produce colesterol.

Acest aliment are și alte beneficii: – acidul oleic din compoziția unturii previne depresia sau, în cazul instalării aceștia, o ameliorează în mod semnificativ; – este bogată în vitamina D, care menține nivelurile normale de calciu și fosfor din sânge, favorizează buna funcționare a mușchilor și întărește sistemul imunitar; – reglează producţia de hormoni și asigură buna funcționare a tiroidei; – previne apariţia cancerului, în special a cancerului de sân.

Anunț important: Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

De Salvat – De ce e bine să consumi untură de porc: Beneficiile sunt enorme