Bicarbonatul de sodiu este o substanță naturală sub forma unei pulberi fine. Este alcalină și are proprietăți antifungice, antibacteriene, antiinflamatoare și antiseptice. Funcționează ca un exfoliant și îndepărtează celulele moarte ale pielii, lăsând-o mai tânără și mai fină.

Lămâia acționează ca un astringent și îndepărtează excesul de ulei și de murdărie de pe piele, luminează și tonifică. Acționează și asupra acneei și reduce și pigmentarea sub formă de pete.

Mierea hidratează pielea și o lasă mai fină și mai fermă. Este un balsam protector care poate elimina infecția și poate crea un mediu de vindecare umed pentru piele.

Aloe Vera este bogată în vitaminele C și E, în betacaroten și este excelent pentru a trata mult probleme ale pielii. Stimulează regenerarea celulară și luptă împotriva ridurilor și petelor, are puteri antiinflamatorii și antimicrobiene.

Notă: utilizarea excesivă sau prelungită a bicarbonatului de sodiu poate usca și deteriora pielea iar sucul de lămâie nu se freacă direct pe coșuri.

Mască de față cu bicarbonat, miere și suc de lămâie: Ingrediente necesare: 2 linguri bicarbonat de sodiu, jumătate linguriță suc de lămâie (în caz de piele foarte grasă), jumătate linguriță miere (în caz de piele uscată), apă minerală naturală. De asemenea, puteți adăuga și alte ingrediente precum Aloe, ulei de măsline sau de cocos.

Mod de preparare: adăugați câteva picături de apă în bicarbonat, sucul de lămâie, mierea și omogenizați. Aplicați masca pe față, evitând zona ochilor și lăsați să acționeze 15-20 de minute după care îndepărtați cu apă călduță.

Anunț important: Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

Cremă cu bicarbonat: Elimină petele și ridurile – Mod de preparare și de utilizare