Pentru cei care încă se întreabă dacă usturoiul este benefic în grănirea păsărilor de curte, gândiți-vă numai la beneficiile pe care usturoiul le are pentru sănătate umană ca antibiotic natural. Stim cu totii ca usturoiul este cel mai bun antibiotic, dar ce nu stim este ca acesta imbunatateste sistemul imunitar si cel respirator. De asemenea, va tine la distanta capusele, paduchii dar si alti paraziti.

Adaugat in mod regulat in mancare, este poate reduce mirosul de gainat. Pe timpul iernii acesta este recomandat in mancare deoarece acesta va imbunatatii circulatie, ridicand temperatura corpului in felul acesta si protejand pasarile de frig.

În cazul găinilor ouătoare, usturoiul are mai multe beneficii, fiind: –Eficient contra bacteriilor –Eficient contra virușilor –Eficient în prevenirea și tratarea infecțiilor –Eficient în prevenirea viermilor, dar și ca tratament –Stimulator pentru producția de ouă.

Cum hrănim găinile cu usturoi? Aceasta plantă poate fi introdusă în alimentația găinilor în mai multe feluri: În apă – Adăugați câțiva căței de usturoi în apa de băut a găinilor, după ce i-ați zdrobit. Nu uitați să schimbați apa la câteva zile;

În hrană – Adăugați praf de usturoi în furajele păsărilor (nu mai mult de 2% din totalul hranei oferite);

La liber – Puteți să le oferiți găinilor și usturoi proaspăt, zdrobit sau tocat, într-un vas redus ca dimensiuni. Dacă doriți ca păsările să prindă gustul usturoiului, oferiți-le această plantă în cantități reduse încă de când sunt mici.

Usturoiul, secretul necunoscut al creșterii producției de ouă la găini – Cum trebuie folosit