Rețeta pe care o iubesc toți românii – Gogoșile copilăriei noastre – Doar membri politicoși vor spune ”mulțumesc”. Ingrediente: 500 g făină / 200 ml apă caldă / 1 linguriță sare / 2 linguri ulei.

Mod de preparare: Într-un castron mare, amestecați făina și sarea. Adăugați uleiul în făină și începeți să turnați apa caldă treptat, amestecând continuu cu o lingură de lemn sau cu mâinile.

Continuați să amestecați și să adăugați apă până când obțineți un aluat omogen care nu se lipește de mâini. Acoperiți castronul cu un șervet curat și lăsați aluatul să se odihnească timp de 30 de minute.

După odihnă, împărțiți aluatul în bucăți mici, iar fiecare bucată o întindeți cu mâinile sau cu ajutorul unui sucitor în foi plate, cu grosimea de aproximativ 1 cm.

Încingeți o tigaie sau o plită și coaceți turtele pe ambele părți până când devin aurii. După ce sunt coapte, le puteți servi calde, cu unt, brânză sau orice alegeți. Aceste turte sunt minunate alături de brânză și roșii sau pot fi savurate ca o gustare delicioasă!

”Dacă și tu iubești mâncarea, distribuie această rețetă”

Rețeta pe care o iubesc toți românii – Gogoșile copilăriei noastre – Doar membri politicoși vor spune ”mulțumesc”