Rețeta care te va face să uiți de carne – Chifteluțe care mânăstirești – Doar membri politicoși vor spune ”mulțumesc”.

Această rețetă o avem de la mânăstirea Radu Vodă! Am stat de vorbă cu un preot care ne-a dictat toate ingredientele și modul de preparare. Am zis să facem un bine și să o oferim tuturor!

Să trecem la treabă. Pentru a realiza această rețetă minunată, avem nevoie de următoarele ingrediente: 3 căni de fasole boabe, 3-4 felii de franzelă, 1/1.5 cană de orez, O ceaşcă de ulei, 3 cepe, 5-6 căţei de usturoi, 2 morcovi, 1 pastarnac, 3 frunze de dafin, O legătură de mărar, O legătură de pătrunjel, 70 grame de făină, sare și cimbru (după gustul fiecăruia).

Modul de preparare este aproximativ la fel ca și a celor cu carne. Să începem: 1. Începem prin a fierbe fasolea după procedura obişnuită. Între timp, tocăm ceapa, păstârnacul și morcovii. După ce se schimbă prima apă, se pun morcovii, pastarnacul şi ceapa. Se adaugă cele 3 frunze de dafin şi se sărează puțin câte puțin până ajungeți la gustul dorit. Când fasolea este bine fiartă se scurge de zeamă (Nu aruncaţi zeama, pentru că o să ne trebuiască) şi, într-un bol, se adaugă pâinea (înmuiată cu ceva zeamă de la fasole), usturoiul pisat, un pic de cimbru, dar şi mărarul şi pătrunjelul tocate.

2. După ce am adăugat ingredientele, se amestecă bine compoziţia, apoi se da totul prin maşina de tocat (sau la un blender). Acum e acum… Compoziţia se modelează apoi sub formă de chiftele, diametrul ideal fiind de circa 3-4 centimetri (pentru bile) sau de 5-6 centimetri (dacă le faceţi plate, caz în care grosimea trebuie să fie de cam de un centimetru). După ce am terminat de modelat chiftelele, acestea se dau prin făină şi se prăjesc în uleiul foarte bine încins. Acum o să aflați de ce v-am zis să nu aruncați zeama rămasă de la fiertul fasolei.

3. Din restul de zeamă rămasă de la fiertul fasolei se prepară o garnitură din orez. Proporţia ar fi de trei căni de zeamă la o cană de orez. Modul de preparare al orezului este cel standard (normal), cu specificaţia că, după ce s-a fiert (nu uitaţi de sare) este recomandat să-i puneţi mărar din belşug. Cel puţin aşa susţine preotul care ne-a dictat rețeta, care indică şi faptul că mâncarea este infinit mai bună dacă orezul este servit rece. Acestea fiind spuse, vă urăm poftă bună!

”Dacă și tu iubești mâncarea, distribuie această rețetă”

Rețeta care te va face să uiți de carne – Chifteluțe care mânăstirești – Doar membri politicoși vor spune ”mulțumesc”