Prăjituri de la bunica – Prăjitura cu blat de nuci și cremă de lămâie – Doar membri politicoși vor spune ”mulțumesc”.

Ingrediente pentru blat: 7 albușuri, 110g zahăr, 180g nuci măcinate, 7 linguri de făină, 3 linguri de nuci tăiate mărunt, 12 linguri de lapte, 1.5 pliculeț praf de copt, 1,5 lingură de cacao.

Ingredientele pentru crema cu gust uimitor sunt: 7 gălbenusuri, 180g zahăr, 120ml lapte, 1 pliculeț budincă de lămâie, sucul și coaja de la o lămâie, 160g unt (80% grăsime). Și pentru decor o să adăugăm 250g nuci măcinate la final.

Modul de preparare: Blat: Mixăm bine albușurile, adăugăm un praf de sare, apoi adăugam treptat zahărul și le mixăm pe toate până obținem o spumă tare. Acum pornim cuptorul și îl preîncălzim la 180 de grade celsius. În compoziția obținută mai sus adăugăm nucile măcinate, nucile tocate, făina amestecată cu praful de copt, cacao, lapte ușor călduț și le amestecăm pe toate cu o spatulă.

Luăm o tavă cu dimensiunea pe care o tapetăm cu hârtie de copt, iar mai apoi turnăm toată compoziția în aceasta. Totul se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius timp de 25-30 de minute. În momentul în care blatul s-a copt se lasă la răcit.

Prepararea cremei minune: Se iau gălbenușurile și se mixează bine alături de zahăr până se obține o cremă omogenă. Laptele se amestecă împreună cu praful de budincă și se adaugă în compoziție. Gălbenușurile, sucul și coaja de la lămâie le amestecăm și le adăugăm și pe acestea. Totul se amestecă foarte bine, iar compoziția rezultată se pune la fiert și se amestecă încontinuu până se îngroașă bine. Când considerați că s-a îngroșat suficient, o luați de pe foc, apoi o lăsați la răcit. Atunci când s-a răcit, adăugați untul tăiat cubulețe și mixați până obțineți o cremă fină.

Asamblarea prăjiturii: Peste blat întindem un strat gros din crema de lămâie și nivelăm ușor cu ajutorul unui cuțit cu lamă lată, iar peste crema de lămâie se adaugă uniform nuca măcinată anterior. Desertul se ține la rece pentru 3-4 ore, iar mai apoi se poate împărți și servi alături de cei dragi. Sperăm că gustul vă va lăsa o impresie foarte bună! Vă urăm poftă mare tuturor!

”Dacă și tu iubești mâncarea, distribuie această rețetă”

Prăjituri de la bunica – Prăjitura cu blat de nuci și cremă de lămâie – Doar membri politicoși vor spune ”mulțumesc”