Munca, devotamentul, pasiunea, principiile ce l-au ghidat în viață pe Gică Hagi îl împiedică să mai fie tăcut. Deși unii se amuză de derapajele sale, omul acesta reprezintă un adevărat model pentru tineri, prin ceea ce este, prin ceea ce a realizat.

Într-un interviu acordat wall-street.ro, Hagi face o radiografie perfectă a societății în care trăim, nealterată de schimbarea de regim din anii ’90, în care sistemul PCR – Pile, Relații, Cunoștințe – funcționează mai abitir decât înainte, românii fiind pentru politicieni doar ”niște gâze”.

”Toate angajarile se fac pe grade de rudenie, pe prietenii, iar sportul nu face excepţie. Nu se poate aşa ceva… Când de la punctul A la punctul Z nu faci bine şi nu este un parcurs sănătos, nu ai cum să creezi sportivi care să lupte cu adevărat şi eficient pentru tine, pentru ţară.

Aici este cea mai mare problemă – cine ne conduce nu are, de fapt, noţiunea de mândrie naţională şi a construi oameni care să ducă acest brand de ţară. Noi ceilalţi suntem nişte gâze. Oamenii de acolo, de sus, aşa ne privesc – ca pe nişte gâze.

În rest îşi fac ei jocurile lor, îşi împart România cum doresc, au dat-o… Iar noi… noi nu mai contăm – cel puţin pe sport suntem dezastru. Rar se face câte ceva, şi când se face… Vine cineva şi strigă faptul că sunt prea mulţi bani şi aşa mai departe. Statul finanţează politic doar pe-ai lor”, a declarat Gică Hagi, într-un interviu pentru wall-street.ro.

Gică Hagi, atac la clasa politică: Aşa ne privesc – ca pe nişte gâze. În rest îşi fac ei jocurile lor, îşi împart România după cum doresc