Desertul iubit de toți românii – Crema de zahăr ars – Rețeta pe care o recomandăm noi, vă așteptăm părerile – Doar membri politicoși vor spune ”mulțumesc”.

Rețeta de cremă de zahăr ars pe care v-am pregătit-o este mai mult decât o rețetă. E un prim pas pentru a readuce la viață papilele gustative. E mireasma copilăriei. Nicio prăjitură nu se compară cu dulceața acestei creme!

Pentru realizarea rețetei de Cremă de zahăr ars, avem nevoie de următoarele ingrediente: 1 pachet nucă de cocos, 7 ouă, 170 g zahăr, 3 pliculete zahăr vanilat, un praf sare și 1,2 litru de lapte.

Preparare: Pentru prepararea acestei rețete gustoase trebuie să urmăm acești simpli pași: Se pune laptele la fiert cu nuca de cocos, 100 g zahăr şi cele 3 plicuri de zahăr vanilat. În timp ce acestea fierb, noi o să facem caramelul cu restul de zahăr, apoi îl turnăm în forma dorită şi aşteaptăm să se răcească.

După ce laptele a dat în clocot, luăm cratiţa de pe foc şi batem cele 6 ouă, apoi adăugăm în lapte, amestecând încontinuu cu telul ca acesta să iasă foarte bine. Preîncălzim cuptorul la temperatura de 180 de grade celsius. Compoziţia se toarnă imediat peste caramel. Vasul cu această compoziţie se pune într-o cratiţă sau tavă mai mare, în care se pune și apă. Se bagă la cuptor la cele 180 de grade, timp de 40-45 de minute. Apoi scoatem crema și o lăsăm la răcit. După ce crema s-a răcit, se răstoarnă pe un platou și este gata de consumat. Vă urăm poftă bună!

”Dacă și tu iubești mâncarea, distribuie această rețetă”

Desertul iubit de toți românii – Crema de zahăr ars – Rețeta pe care o recomandăm noi, vă așteptăm părerile – Doar membri politicoși vor spune ”mulțumesc”