De ce cumpărăm pâine când putem să ne facem singuri – Cum faci turte coapte, ca la bunica acasă – Doar membri politicoși vor spune ”mulțumesc”.

Pentru a face acasă turte la ceaun, muuult mai bune ca pâinea din comerț, avem nevoie de o rețetă în care să ne spună ce și cum să facem. Eu am această rețetă de la bunica mea, e o rețetă super și turtele ies foarte bune și apetisante. Acestea fiind spuse, să trecem la treabă!

Cum să faci TURTE coapte în ceaun, că la bunica acasă: Ca pentru orice rețetă, avem nevoie de ingrediente… Acestea sunt: 1 kg făină albă sau integrală (după cum vrea fiecare), sare, 50 gr drojdie proaspătă, semințe de chimen (opțional, doar dacă vreți să adaugați un plus de savoare), 2 linguri ulei (de floarea-soarelui sau de măsline) și puțină apă călduță.

Mod de preparare! Modul de preparare este foarte simplu, el se împarte în următorii pași: 1. Cernem făină într-un lighean mai mare și facem o gaură în ea, după care dizolvăm drojdia în apa călduță. Acum adăugăm 2-3 linguri de făină și las-o deoparte până la 15 minute.

2. Acum toarnă amestecul în mijlocul făinii, după care presară seminţele de chimen deasupra. După ce amesteci bine, bine cu o lingură, pune uleiul în această compoziție. În cazul în care aluatul e prea moale, mai adaugă puțină făină până când iese cum trebuie. Acum frământă aluatul câteva minute, apoi acoperă-l cu un prosop curat şi pune-l într-un loc călduţ pentru a crește.

3. După vreo 50/60 de minute, timp în care şi-a dublat volumul, împarte-l în mai multe bucăţi pentru a face turtele. Acum continuăm prin a trece cu sucitorul peste fiecare bucată, apoi pune turtele la copt în ceaunul încins. Acesta trebuie uns cu foarte puţin ulei în prealabil. 4. Se coc turtele la foc mic, pentru a se pătrunde cât mai bine. Că să le menţii moi şi pufoase timp îndelungat, înveleşte-le cu un prosop după ce s-au răcit! Vă urăm poftă bună!

”Dacă și tu iubești mâncarea, distribuie această rețetă”

De ce cumpărăm pâine când putem să ne facem singuri – Cum faci turte coapte, ca la bunica acasă – Doar membri politicoși vor spune ”mulțumesc”