Cultura de roșii este cea care, poate, trezește cele mai mari pasiuni. Se caută mereu soluții pentru obținerea unor tomate sănătoase, cu gust bun și, pe cât posibil, într-o producție cât mai mare. Pentru toate aceste aspecte există mai multe inovații care să îi ajute să obțină rezultate bune inclusiv pe cei care își produc roșiile în spații mici și foarte mici.

Iată cele mai noi metode de cultivare a roșiilor

1.Ghiveciul inteligent
Costă circa 60 de dolari bucata și oferă plantei tot confortul de care are nevoie, pornind de la o aerisire pentru sistemul radicular și până la o structură deloc complicată de palisare, astfel încât, pe măsură ce crește, roșia să aibă susținerea de care are nevoie. În plus, la ghiveciul inteligent se poate opta pentru un kit de cultură a roșiilor bio care include atât substratul, cât și semințele și recomandările necesare pentru obținerea unei recolte perfecte de roșii chiar și pe balcon.

2. Acceleratorul de creștere și coacere a roșiilor
Chiar și pentru cei care nu cultivă roșiile în solar, acest echipament face ca recolta de roșii să fie una timpurie. Astfel, pentru circa 15 dolari, planta este protejată în primele sale faze de creștere și, astfel rodește mai repede.

3. Ghiveciul cu schelet metalic pentru cultivarea roșiilor
În afară de ghiveciul deja pregătit cu pământ fertil și cu semințe, micii producători de roșii primesc și un schelet metalic anume gândit pentru a ajuta susținerea plantei și a recoltei de tomate. Prețul unui astfel de sistem este de 80 de dolari.

4.Protecție pentru răsaduri
Imediat ce sunt plantate răsadurile de roșii în grădină, ele pot fi protejate cu ajutorul acestui produs anume gândit pentru această cultură. Pentru trei astfel de ”îngrădiri” gonflabile, americanii plătesc aproape 16 dolari.

5.Cultura de roșii pe scărițe
Un alt sistem ”de-a gata” pentru cultivarea roșiilor este cel pe scărițe. Acestea sunt create special pentru a ajuta această cultură să urce, să poată fi fixată mai ușor și, astfel, să se se obțină producții cu cel puțin 35 de ori mai mare. Pentru aceste scărițe, americanii plătesc circa 50 de dolari, dar, la fel ca și celelalte soluții ce pot fi comandate, sistemul poate fi construit de către orice pasionat de grădinărit la costuri mult mai mici.

Trimite mai departe să afle toți românașii interesați!

Sursa

Cultivarea roșiilor: 5 metode inedite pentru o producție maximă în spații mici!